fbpx
χάρτης
τηλέφωνο
Επικοινωνία
menu
Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ – Αργυρούπολη

Προγράμματα

  • TaeKwonDo
  • TaeKwonDo για παιδιά
Αρχάγγελος Μιχαήλ

TaeKwonDo για παιδιά

instagram
facebook
  χάρτης
τηλέφωνο

Αρχάγγελος Μιχαήλ – Αργυρούπολη

Προγράμματα

  • TaeKwonDo
  • TaeKwonDo για παιδιά

ΤΟ TAEKWONDO ΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ! Το Taekwondo (Τάε Κβον Ντο) είναι η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη κορεάτικη πολεμική τέχνη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Οι τρεις βασικές αρχές του αθλήματος είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός και η αυτοσυγκέντρωση. Μέσω αυτών των τριών αξόνων ο ασκούμενος είναι σε θέση να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση και να βελτιώσει σώμα και πνεύμα. Για το λόγο αυτό οι τρεις αυτές αρχές του αθλήματος καλλιεργούνται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε προπόνησης.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Οι ασκούμενοι διδάσκονται αποτελεσματικές τεχνικές χεριών και ποδιών στη μάχη, τόσο ως μέσα άμυνας όσο και ως μέσα επίθεσης. Χαρακτηριστικό εν τούτοις του αθλήματος είναι η εκτεταμένη χρήση των τεχνικών ποδιών. Μάλιστα πολλά από τα λακτίσματα αυτά δεν περιλαμβάνονται σε καμία άλλη πολεμική τέχνη της Άπω Ανατολής, όπως τα ψηλά ή τα ιπτάμενα λακτίσματα. Οι τεχνικές αυτές εκτελούνται με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα και την ένταση της κίνησης, καθιστώντας το Taekwondo ιδιαίτερα εντυπωσιακό ως θέαμα και χαρίζοντάς του μεγάλη δημοτικότητα, τόσο εντός Κορέας όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ο δυναμισμός που αποπνέει ως πολεμική τέχνη προσελκύει έντονα άτομα νεαρής ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά το εύρος των τεχνικών, η ανάπτυξη στρατηγικών και η κατανόηση της θεωρίας και της φιλοσοφίας του, κάνουν το Taekwondo εξαιρετικά ενδιαφέρον και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

ΟΦΕΛΗ

Τα οφέλη των πολεμικών τεχνών:

Οι πολεμικές τέχνες πέρα από την γνώση της αυτοάμυνας και της εκγύμνασης του σώματος που προσφέρουν σε έναν ασκούμενο, μπορούν να εξυψώσουν την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου, να καλυτερεύσουν της υγεία του, να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους και γενικότερα στην αποτελεσματικότερη λύση δύσκολων καταστάσεων.

Οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν ηλικία για τους ασκούμενους. Ειδικότερα στη παιδική ηλικία είναι πολύ ωφέλιμες. Μέσω της άσκησης τα παιδιά αναπτύσσουν αξίες όπως η ταπεινότητα, η μετριοφροσύνη, η υπομονή, η επιμονή και φυσικά ο σεβασμός. Είναι μια δραστηριότητα που θα κρατήσει τα παιδιά μακριά από τις οθόνες κινητών ενώ επίσης θα τα βοηθήσει να προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής είναι τόσο γρήγοροι και τα προβλήματα της τόσο συχνά, που είναι σαν γροθιές και λακτίσματα που κάνουν επίθεση προς το μέρος του ατόμου. Το βασικότερο που θα μάθει κάποιος σε μια πολεμική τέχνη για να αμυνθεί, είναι να μην φέρει τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση προβλημάτων. Αν τύχει όμως και βρεθεί, τότε θα την αντιμετωπίσει με τον ορθότερο και πιο ωφέλιμο τρόπο υπερασπιζόμενος πάντα την αξία της ζωής.

Άρης Βλαστός

Προπονητής

Πού θα μας βρείτε:

Κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Διεύθυνση: Αργυρουπόλεως 40, Αργυρούπολη 164 51,


Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλέφωνο »
Πώς να έρθετε: Οδηγίες »

Επικοινωνία με

Το μήνυμά σας στάλθηκε επιτυχώς!
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!
Συνέβη κάποιο σφάλμα, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.
Παρακαλώ συμπληρώστε το Όνομα
Παρακαλώ συμπληρώστε το Επώνυμο
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο Email
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο τηλέφωνο
Παρακαλώ επιλέξτε πακέτο προσφοράς
Παρακαλώ συμπληρώστε το μήνυμά σας
*Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Επικοινωνήστε μαζί μας!